jeudi 21 juillet 2011

El TERMCAT amplia l'oferta de dades obertes

20/07/2011

El TERMCAT amplia l'oferta de dades obertes

La col·lecció de dades de descàrrega Terminologia Oberta, iniciada el 2005, amplia l’oferta amb més de 70 repertoris terminològics diferents (de diversos àmbits temàtics), amb nous formats (HTML, XML, servei de "PDF a la carta") i amb millores en les prestacions de cerca de documents descarregables.

La descàrrega de dades terminològiques s’ofereix, d’una banda, en formats estàndard XML i HTML, que permeten la integració de les dades terminològiques produïdes pel TERMCAT en aplicacions d’enginyeria lingüística (com ara correctors, cercadors i memòries de traducció), de manera que es facilita la reutilització de les dades obtingudes per a crear nou coneixement i noves eines de base lingüística.

D'una altra banda, es llança com a novetat el servei de “PDF a la carta”, que permet a l’usuari crear llistats personalitzats a partir d’una selecció de les informacions disponibles (com ara denominacions en diverses llengües, definicions i notes), d’acord amb els seus interessos professionals. També, es fan disponibles per a la descàrrega altres materials d’interès terminològic en PDF i tota la col·lecció de documents metodològics del TERMCAT. Tots els repertoris es difonen sota llicències Creative Commons.

Per a fer més òptima la cerca s’ha renovat la interfície de consulta, que permet seleccionar els repertoris a partir del títol, l’àmbit temàtic, la data d’actualització i el format de descàrrega.

>>>>>>>>>>>>

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire