mardi 17 janvier 2012

Presenten la guia "El català també és meu", un llibret adreçat als nous i futurs parlants de català

La Plataforma per la Llengua juntament amb l'Oficina de Nova Ciutadania i amb la col·laboració del Centre de normalització lingüística de Sabadell presenten el proper dimecres 18 de gener, a les set del vespre, a la Biblioteca Vapor Badia de la localitat, la guia El català també és meu una eina adreçada a totes aquelles persones que volen aprendre el català però que encara no han començat a fer-ho, a aquelles que encara no ho han decidit perquè tenen certa resistència i a aquelles que ja el saben però que encara no s'han llençat a parlar-lo.

La guia és bilingüe (en castellà i català) i exposa i argumenta els motius i les reflexions que els catalanoparlants d'adopció -aquelles persones que no tenen el català com a llengua primera però que l'han adoptada com a llengua d'ús habitual- han fet per tal de sentir com a seva la llengua catalana.

La guia, escrita pels membres de la comissió de Catalanoparlants d'adopció de la Plataforma per la Llengua, els quals ja han dut a terme aquest procés d'adopció lingüística, compta amb un pròleg de l'empresari i periodista Justo Molinero i s'estructura en sis fases per les quals passa qualsevol persona que vulgui adoptar el català com la seva llengua. Les sis fases recullen les resistències, prejudicis, obstacles i l'esforç a què s'enfronten aquestes persones, però també els beneficis de parlar el català. Finalment, la guia es completa amb una llista de recursos per a les persones que volen aprendre o millorar el català.

El català també és meu neix amb la plena consciència de ser un element necessari per vèncer els prejudicis lingüístics presents encara en el nostre país, per ajudar els potencials catalanoparlants d'adopció a adoptar la llengua i per fer prendre consciència als catalanoparlants d'origen de la gran necessitat de compartir-la.

S'han editat 1.000 exemplars de la guia, que es distribuiran bàsicament a Sabadell. La distribució es realitzarà de manera especial a través dels diversos centres d'aprenentatge de català, de centres cívics i entitats i també a través del Centre de Normalització Lingüística i del programa de Voluntariat per la Llengua.


>>>>>>>>>>>>>>

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire