jeudi 12 janvier 2012

Diccionari jurídic català

Aquesta nova obra, que recull la terminologia jurídica en llengua catalana, també està disponible a Internet

El Departament de Justícia, l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) han presentat el Diccionari jurídic català, una obra que recull la terminologia jurídica en llengua catalana i que també està disponible a Internet, mitjançant un sistema de consulta en línia que posa el diccionari a l'abast del públic de manera gratuïta. Aquesta obra ha estat elaborada per la Societat Catalana d'Estudis Jurídics, filial de l'IEC, i ha comptat amb el suport de Catalunya Caixa.

<SPAN></SPAN> Diccionari jurídic català

Amb aquest diccionari es vol garantir el dret d'opció lingüística dels ciutadans en l'àmbit de l'Administració de justícia i promocionar l'ús del català entre tots els agents jurídics i judicials.

El Diccionari jurídic català és una important eina en el procés de normalització lingüística del català a la justícia desenvolupada des de l'IEC. Des del Departament s'ha treballat també en aquesta línia de normalització: amb l'elaboració de materials docents i de consulta per aprendre el llenguatge jurídic i facilitar-ne l'ús o, per exemple, amb la posada en marxa de Lexcat, una eina que permet accedir a la versió actualitzada dels principals textos legislatius de l'Estat.

Avui dia, l'àmbit de la justícia disposa d'un important nombre d'eines acadèmiques, bibliogràfiques o tecnològiques de qualitat; eines que l'idioma oficial i propi d'un país ha de tenir també en els llenguatges més especialitzats.

>>>>>>>>>>>

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire